De Historie

Stroomarkt 9 te AmsterdamHendrik Beerenburg 'kruidendokter'


In 1645 begon Hendrik Beerenburg aan de Stroomarkt 9 te Amsterdam een groothandel in kruiden en het verpakken van deze’. De schippers op de skûtsjes kochten deze pakketjes en lieten ze trekken op jenever of brandewijn. Het aftreksel kreeg de naam  van de ontdekker ‘Beerenburg’ en werd gebruikt als medicijn.
Volgens de bijsluiter waren deze ‘Opregte Maag-Kruiden’ het ideale middel tegen vele kwalen.

Anjenette Joustra-Reinders 'de Weduwe Joustra'

In 1864 is Anjenette Joustra, nadat haar man op veel te jonge leeftijd is overleden, aan  het Kleinzand begonnen met het maken van o.a. Beerenburg. Zij deed dit met de kruiden én het receptuur van Hendrik Beerenburg onder de naam WEDUWE JOUSTRA BEERENBURG. Het voor haar samengestelde kruidenpakket liet zij 4 weken trekken op een zachte genever. De geur, de kleur en de smaak kwamen voor de volle 100% van de kruiden af. Nu, meer dan 150 jaar later, maakt haar achter achter achter kleindochter nog steeds haar Beerenburg met zijn kruiden. En met een medicinale werking, want de bijsluiter zegt nog steeds: “Het is verstandig iets van dit medicijn in te nemen voordat men denkt onwel te worden”.Heleen SonnenbergHeleen Sonnenberg '6e generatie'

“Het is bijzonder om als 6e generatie de familietraditie voort te zetten. De Weduwe Joustra is een ambachtelijk bedrijf, wat dit jaar 154 jaar bestaat, met een historisch product waar toekomst in zit. Wij maken niet alleen Beerenburg, maar vertellen ook het verhaal van 6 generaties Weduwe Joustra.  Een eerlijk product wat we persoonlijk maken én verkopen.

U bent van harte welkom bij ons in Sneek!  Geniet van de sfeer en de Beerenburg van de Weduwe Joustra, die echt lekkerder smaakt als je zelf in Sneek bent geweest. Tsjoch op 154 jaar Weduwe Joustra!”

Heleen Sonnenberg
6e generatie


Privacyverklaring