Ambachtelijk en historisch

Assortiment

Het assortiment van de Weduwe Joustra is in het hele land goed verkrijgbaar. Vraag het uw slijter! Ook in de horeca wordt de Weduwe Joustra steeds beter vertegenwoordigd. Dus schroom niet om uw kastelein om een Beerenburg van de Weduwe te vragen.

Nobel & Echt

Beerenburg

Het originele kruidenpakket wordt gedurende een maand getrokken op de huysgemaakte jenever. Hierdoor krijgt de Beerenburg van de Weduwe Joustra een heerlijke milde en zachte smaak, maar toch met een plezierig kruidig karakter.

Nobel & Zacht

Beerinnenburg

Beerinnenburg is een halfzoete kruidenlikeur die wordt gemaakt door stroop en honing aan de Beerenburg toe te voegen. En het is allang niet meer zo dat het alleen door dames gedronken wordt!

Nobel & Klaar

Jonge Jenever

Een zuiver zachte jenever met een milde smaak. De welbekende jeneverbes is plezierig aanwezig in geur en smaak. Puur natuur, helder en ongezoet.

Nobel & Fris

Dikke Citroen

Wie kent ze nog; Citroenbrandewijn, Citroengenever, Fladderak, en dus ook Dikke Citroen? Terug van weggeweest, bereid volgens het traditionele receptuur, maar dan in een iets moderner jasje. Verrassend gezoet, knalgeel en uiteraard een verrukkelijke frisse citroengeur. Onze Friese Limoncello!

Nobel & Kaneel

Speculaaslikorette

Een halfzoete kruidenlikeur met slechts 14,9 % alc. op basis van Beerinnenburg met een vleugje kaneel. Zacht van smaak en plezierig gezoet. En echt niet alleen lekker als Sinterklaas in het land is.

Nobel & Babbel

Babbelaarlikorette

Een aangenaam zachte likorette met de smaak van roomboterbabbelaar en een vleugje toffee.

Nobel & Drop

Droplikorette

Een plezierig gezoete likorette met de smaak van echte drop en een vleugje anijs.

Nobel & Oranje

Oranjelikeur

Oranjelikeur is een frisse kruidenlikeur met 30% alc. Zacht, knaloranje en met ergens in de verte de smaak van sinaasappel.

Frysk Superieur

F.S.

Deze bijzondere Beerenburg is gemaakt op basis van Korenwijn, waar de beste kruiden langdurig op hebben getrokken en daarna minimaal drie jaar gerijpt op eikenhouten vaten. In de neus nog steeds de geur van kruiden, maar door de vatrijping krijgt de F.S. een plezierige zachte afdronk. Het doet sterk denken aan een glaasje cognac…

Frysk Superieur Oerâlde Bearenboarch

F.S.O.B.

Buitengewoon smaakvolle beerenburg op basis van speciaal geselecteerde korenwijn, langdurig getrokken en vijf jaar gerijpt op eikenhout. Een zachte, maar toch kruidige beerenburg van 38% die uitstekend als digestief genuttigd kan worden.

Xtra Oergriselijk Tsien Jier Âlde Bearenboarch

X.O.

Dieper en donkerder van kleur dan voorgaande versies; naar tabak en kruidkoek geurend; krachtig doch elegante houttonen en genuanceerde groene kruiden. De zeer gebalanceerde smaak wordt met een kenmerkend bittertje subliem afgerond. De grand cru onder alle Beerenburgers is gebotteld in zeer beperkte oplage.

Nobel & Oud recept

Oude Jenever

Heldere oude jenever met een stro geel, bleek gouden toets. In de geur mout, jeneverbes en tonen van citrus. Zacht en rond van smaak met frisse tonen.