Proeflokaal

Op de zolder van het pand bevindt zich Het Proeflokaal. Als u ‘Bij de Weduwe op zolder’ bent ziet, ruikt en proeft u het verhaal van zes generaties Weduwe Joustra. Het bovenhuis is tot 1960 bewoond en daarna een prachtige locatie geworden waar je te midden van alle goed bewaarde museumstukken, kunt proeven of vergaderen. Een prachtige locatie. Meer dan een bezoek waard.

Het bezoek aan Het Proeflokaal is te combineren met een bezoek aan onze eigen distilleerderij die zich achter het pand bevindt.

Distilleerderij

In onze Distilleerderij der 1e Klasse, waar alle producten worden gemaakt, werken we volgens de huidige wet- en regelgeving. Ondanks deze strenge eisen en alle moderne technieken is het gelukkig nog steeds mogelijk om ambachtelijk producten te maken. Het belangrijkste product is uiteraard nog steeds Weduwe Joustra Beerenburg. Het kruidenpakket, een goedbewaard geheim, staat nog steeds – net als vroeger – vier weken te trekken op de huysgemaakte jenever. De geur, de kleur en de smaak zijn nog geheel afkomstig van het kruidenpakket. En dat verschil proeft u…

Achter in de distilleerderij, de vatenkamer, liggen 39 eikenhouten vaten waar we Beerenburg één, drie, vijf, tien en zelfs vijftien jaar laten rijpen. De ‘Grand Cru onder de Beerenburg’.


Kruiden

Met de originele kruidenpreceptuur van Hendrik Beerenburg wordt nog steeds Weduwe Joustra Beerenburg gemaakt.


Kruiden toevoegen

De kruiden trekken vier weken op onze huisgemaakte jenever.


Proces

Met behulp van nieuwe technologie wordt de Beerenburg gebotteld.


Afronden

Vanuit onze distilleerderij wordt Weduwe Joustra Beerenburg gedistribueerd door het gehele land.


Rijpen

In de vaten achterin de distilleerderij laten we Beerenburg rijpen.


Slijterij

Natuurlijk is onze Beerenburg ook verkrijgbaar in de slijterij van Weduwe Joustra.